Coach

Peter van der Meer - arts / coach op haptonomische basis

begeleidt mensen in zijn praktijk maar ook in professionele situaties om meer inzicht te krijgen in wat hen beweegt. Met als doel: mensen inspireren om creatiever, productiever en gelukkiger te zijn. In relaties, in werk, in al hun ontmoetingen met zichzelf en met anderen.

Inspiratie
Coaching leidt tot de bewuste acceptatie dat "alles is zoals het is" en tot een toenemend vermogen om daarmee om te gaan vanuit een energiek zelf. De weg hierheen voert vaak langs onzekerheid, onmacht en frustratie.
Een goede coaching inspireert cliŽnten om zelf zulke ongemakkelijke gevoelens door aandacht en constructief handelen te transformeren tot zelfvertrouwen, veiligheid, zekerheid, contact, plezier en resultaat in een specifiek proces.


Haptonomie en Jung

Haptonomie is de achtergrond, en de basis. Daarnaast past Peter van der Meer, tevens arts, in de coaching inzichten uit de Jungiaanse psychologie, de Indiase filosofie ďA-dvaitaĒ en visualisatietechnieken toe.


Doel
Het doel is steeds bewustwording en groei: gevoel toelaten, contact maken, inzicht verruimen, grenzen verkennen, negatieve stress reduceren. De aandacht richten op een adequaat, constructief handelen vanuit gevoel en verstand met een groeiend vertrouwen in wat mogelijk kan zijn. Eerst in jezelf, dan met anderen.