Coaching Sporter

Haptonomie

De haptonomische en Jungiaanse begeleiding biedt je als sporter de ervaring dat je, verankerd in een basisgevoel van vertrouwen, je gegrond en gedragen voelend in een ontspannen lichaam, de mentale aandacht optimaal leert focussen op je groeiproces en gestelde doelen. Zonder garanties op succes van jezelf te eisen, maar bewust alles ervoor te doen, op zoek naar het plezier in de sport en het hoogst haalbare op het prestatieve vlak.

Jungiaanse psychologie

De visie achter deze wijze van coaching is dat het niet alleen gericht is op resultaten, maar uitgaat van een bewuste visie op de ontwikkeling van de mens achter de sporter en diens sport. Hierbij komt mijn ervaring als trainer en coach in het hoofdklasse-hockey na lang zelf gehockeyd te hebben en het werken met sporters uit andere disciplines, boksen, voetbal, tennis en golf van pas.

Thema’s

Gevoel en emotie, mentale aandacht, belasting en belastbaarheid, omgaan met druk, het verleggen van grenzen, mentale en fysieke weerstanden, in je kracht blijven, flow en verstoring van flow, leiding over jezelf nemen, idealen en realisme, perfectionisme, winnen en kunnen verliezen, veerkracht versus verkramping, energie en motivatie, vertrouwen en passie. Plezier behouden, ook onder druk bij het je op de lange duur ontwikkelen tot een topsporter, die weet te doseren en die weet te pieken op het juiste moment. Het uiterste uit jezelf halen, zonder jezelf te verliezen. Leren winnen en leren van verliezen.