Reguliere Praktijk

In mijn reguliere praktijk bied ik de mogelijkheid voor consulten op basis van de integrale geneeskunde en leefstijlgeneeskunde. Dit is altijd mogelijk naast en in overleg met de behandeling door de huisarts en medisch specialist.

Integrale geneeskunde

Met Integrative Medicine ofwel integrale geneeskunde wordt een visie beschreven waarbij de mens als geheel gezien wordt en een keuze gemaakt kan worden uit alle beschikbare therapeutische mogelijkheden, waarvan de effectiviteit en bewijs van veiligheid wetenschappelijk onderbouwd zijn. De arts of behandelaar en patiënt of cliënt zijn gelijkwaardig, waarbij de patiënt centraal staat en de arts coacht.

De term Integrative Medicine is gedefinieerd door een consortium van meer dan zeventig academische centra in de Verenigde Staten, waaronder universiteiten als Yale en Stanford.

Integrale geneeskunde wordt door de Artsen Vereniging voor Integrale Geneeskunde (AVIG) gebruikt als de Nederlandse vertaling van Integrative Medicine.

De AVIG staat voor de samenwerking tussen integraal werkende artsen, huisartsen en andere specialisten in het medische veld.

Leefstijlgeneeskunde

Bij een gezonde leefstijl denken we aan een goede slaap, gezond en gevarieerd eten, regelmatig bewegen en een bewust stress management door goed om te leren gaan met spanning en ontspanning. Daarnaast zijn inspirerende sociale contacten en een eigen hobby, dingen voor je zelf doen en af en toe tijd alleen doorbrengen, ook in de natuur, belangrijk.