Coaching Musicus

Haptonomie en Jung

Muziek is misschien wel het meest ideale medium om gevoel over te kunnen brengen. Te raken.Deze coaching biedt je als musicus de mogelijkheid te ervaren, dat je verankerd in een basisgevoel van vertrouwen en innerlijke rust, van binnenuit, je optimaal kunt focussen. In de muziek kunt opgaan. Muziek maken is een kunst, door het leren combineren van de passie voor je instrument met de passie voor je muziek én na vele uren studie, met plezier te spelen en een prestatie te leveren. Te groeien als mens en musicus.

Aanpak

De betekenis van deze coaching is dat deze begeleiding niet alleen gericht is op de korte termijn, maar uitgaat van een ontwikkelingsproces tot een bezielde musicus, spelend vanuit gevoel, hart en hoofd. Een duurzame verbetering van vertrouwen en zelfgevoel. Waarmee ook plezier, constant presteren onder druk en de verbetering van resultaten zullen volgen. Centraal staat de musicus die bewuste keuzes kan maken in een professionele omgeving, de musicus die vaak moet pieken en zich toch vrij wil voelen in diens creativiteit en met gevoel muziek wil kunnen maken.

Thema’s

Gevoel en emotie, mentale aandacht, ruimte en tijd, belasting en belastbaarheid, omgaan met druk en onmacht, groei en het verleggen van grenzen, mentale en fysieke weerstanden, durven, willen, kunnen, moeten, in je kracht blijven, flow en verstoring van flow, verkramping en leeglopen versus veerkracht en energie. Perfectionisme, de kunst en de moed om fouten te mogen maken. Blij zijn met wat je kunt en laat horen.

Piekmomenten

Coaching gericht op het omgaan met druk in het algemeen, maar ook gericht op het doen van examens aan conservatoria en audities.Zonder garanties van jezelf te eisen op succes, op zoek naar het optimaal kunnen uitvoeren van muziek, alleen of met anderen.