Peter van der Meer

Ik ben Peter van der Meer, BIG geregistreerd arts en mijn werkwijze heeft tot doel een holistisch georiënteerde praktijk voor integrale geneeskunde aan te bieden.

Ik heb geneeskunde gestudeerd in Leiden en een opleiding haptonomie aan de Academie voor Haptonomie in Doorn gevolgd. In 1994 heb ik mijn praktijk gestart als arts op haptonomische basis. In 1999 en 2000 heb ik een intensieve opleiding gevolgd tot Jungiaans facilitator bij de Jungiaanse psycholoog Rashna Imhasly-Gandhy, die ook actief is in India. Tevens heb ik in 2011 een certificaat behaald in de Vedanta bij de Chinmaya Foundation, erkend door de Mahatma Gandhi University in Kerala, India. In 2014 heb ik een opleiding orthomoleculaire voedingsleer gevolgd in Almere bij de Stichting Orthomoleculaire Educatie. Deze opleidingen zijn heel mooi complementair aan elkaar en hebben bijgedragen aan het ontwikkelen van een holistische kijk op de mens, in zijn fysieke, intuïtief-gevoelsmatige, emotionele en psychische functioneren.

Ik werk met consulten van een uur. Zo kan een behandeling ook praktisch, middels oefeningen en via de behandelbank plaatsvinden. Er is naast het behandelen en het leren omgaan met klachten en ziekte ook ruim aandacht voor gezondheid en preventie.

Sinds 1999 ben ik vaste consulent in het derde jaar van de huisartsenopleiding in Leiden, en geef een interactief programma over consultvoering, met als onderwerp ‘Balans tussen betrokkenheid en distantie’. Ik coach ook huisartsen en specialisten in opleiding of bij hun dagelijkse werk.

Ik ben lang actief geweest in de hockeysport als speler, ook als trainer en coach, waaronder in de hoofdklasse.

Verder ben ik een liefhebber van muziek en via de praktijk in contact gekomen met musici en docenten van het conservatorium in Rotterdam. Ik geef workshops en individuele coaching over hoe om te gaan met druk, zoals bij audities en optredens.

Naast de dagelijkse praktijkvoering binnen het Medisch Centrum ’t Joppe geef ik ook workshops en trainingen binnen het bedrijfsleven en aan andere groepen mensen.

Ik ben me intensief gaan verdiepen in de orthomoleculaire geneeskunde door eigen klachten van blepharospasme (onwillekeurig overmatig knipperen van de oogleden) en heb oorzakelijke biochemische verbanden gevonden in relatie tot deze klachten. Met een succesvolle eigen behandeling tot gevolg, daar waar een neuroloog alleen een symptomatische behandeling kon aanbieden. Ik heb hier een uitgebreide paper over geschreven op basis van literatuur en eigen onderzoek.

Ik ben lid van de beroepsverenigingen KNMG, MBOG en AVIG.