Coaching sporter

Haptonomie

De haptonomie als benaderingswijze biedt de sporter de ervaring dat hij of zij, verankerd in een basisgevoel van vertrouwen van binnen uit gedragen, de mentale aandacht optimaal leert focussen op het groeiproces en het gestelde doel.
Zonder garanties op succes van zichzelf te eisen, maar bewust alles ervoor te doen, op zoek naar het plezier in de sport en het hoogst haalbare op het prestatieve vlak.


Jungiaanse psychologie
Het bijzondere aan de coaching door Peter van der Meer is dat zijn begeleiding niet alleen gericht is op resultaten, maar uitgaat van een bewuste visie op sporters en hun sport.
Hierbij komt zijn ervaring als trainer/coach in het hoofdklasse-hockey en het werken met sporters uit andere disciplines van pas.

Thema’s mentale coaching:

Gevoel en emotie, mentale aandacht, belasting en belastbaarheid, omgaan met druk, het verleggen van grenzen, mentale en fysieke weerstanden, in je kracht blijven, flow en verstoring van flow, leiding over jezelf nemen, idealen en realisme, winnen en verlies, veerkracht versus verkramping, energie en motivatie, vertrouwen en passie.