Coaching musicus

Haptonomie
De haptonomie als benaderingswijze biedt de musicus de mogelijkheid te ervaren dat hij of zij, verankerd in een basisgevoel van vertrouwen en innerlijke rust, in contact met het gevoel, van binnenuit gedragen, zijn mentale aandacht optimaal leert focussen.
Gecombineerd met de passie voor het instrument en de muziek, de in vele uren ingestudeerde techniek en het commitment aan zichzelf om plezier en prestatie te beleven in het maken van muziek en te groeien.

Aanpak
De betekenis van de coaching door Peter van der Meer is dat zijn begeleiding niet alleen gericht is op de korte termijn, maar uitgaat van een ontwikkelingsproces van de musicus en zijn/haar muziek.
Duurzame verbetering van zelfgevoel en vertrouwen. Waarmee ook plezier, constant presteren onder druk en de verbetering van resultaten zullen volgen.
Centraal staat de musicus die bewuste keuzes kan maken in een professionele omgeving, de musicus die vaak moet pieken en zich toch vrij wil voelen in zijn/haar creativiteit.

Thema‘s:
Gevoel en emotie, mentale aandacht, ruimte en tijd, belasting en belastbaarheid, omgaan met druk, het verleggen van grenzen, mentale en fysieke weerstanden, durven, willen, kunnen, moeten, in je kracht blijven, flow en verstoring van flow, verkramping en leeglopen versus veerkracht en energie.

Piekmomenten
Coaching voor het omgaan met druk in het algemeen, maar ook specifiek voor het doen van examens aan conservatoria en audities.
Zonder garanties van zichzelf te eisen op succes, op zoek naar het optimaal kunnen uitvoeren van muziek, alleen of met anderen.