Peter van der Meer

In het Medisch Centrum 't Joppe in Leiden heb ik een eigen praktijk en werk daar en in de regio in overleg met huisartsen, psychologen, fysiotherapeuten en andere hulpverleners.

In 1994 heb ik een opleiding aan de Academie voor Haptonomie te Doorn gevolgd om mijn beroep als arts te verdiepen vanuit de inzichten en vaardigheden, ontwikkeld binnen de haptonomische zienswijze op de mens.

Bij de Indiase Jungiaanse psychologe Rashna Imhasly-Gandhy heb ik een opleiding tot facilitator gehad in de Jungiaanse psychologie en Indiase filosofie 'A-dvaita' (non - dualiteit) - Vedanta. Tevens heb ik een certificaat behaald in de Vedanta bij de Chinmaya International Foundation, erkend door de Mahatma Gandhi Universiteit van Kerala.

Recent heb ik een opleiding afgerond in de Orthomoleculaire voedingsleer en therapie en ben lid van de beroepsvereniging MBOG.

Deze opleidingen zijn mooi complementair aan elkaar en hebben er toe bijgedragen om een bewuste kijk te ontwikkelen op de mens, in zijn fysieke, gevoelsmatige, emotionele en mentale functioneren.

Ik ben nu ruim 20 jaar werkzaam in de gezondheidszorg, waarin ik kinderen en volwassenen mag ontmoeten.Kijkend naar de hele mens: lichaam en geest, gevoel en ziel.

Tevens ben ik consulent/docent aan de huisartsenopleiding in Leiden voor het onderwijsprogramma "Balans tussen betrokkenheid en afstand".